Am solicitat Guvernului sprijin financiar pentru DGASPC si unitatile spitalicesti din judetul Valcea

“Astazi, am inaintat o adresa Guvernului Romaniei, domnului prim-ministru Ludovic Orban, prin care am solicitat alocarea, in regim de urgenta, a unor sume de bani pentru unitatile spitalicesti din judetul Valcea si pentru Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea.

Sumele de bani solicitate sunt necesare pentru depasirea crizei generate de raspandirea coronavirusului, criza care afecteaza si judetul nostru.

Consider ca este foarte important ca aceste sume de bani sa fie acordate, in regim de urgenta, intrucat este nevoie sa fim pregatiti pentru situatia in care numarul de cetateni infectati cu COVID-19 ar creste la nivelul judetului nostru.

Astfel, am solicitat suma de 3.750.000 lei (37,5 miliarde lei vechi) pentru achizitionarea de medicamente, materiale sanitare, materiale de curatenie, dezinfectanti si alte materiale specifice pentru dotarea unitatilor spitalicesti si de asistenta sociala, precum si suma de 10.318.000 lei (103,18 miliarde lei vechi), pentru asigurarea serviciilor sociale din sistemul de protectie a copilului si din centrele publice pentru persoane adulte cu handicap.” - Constantin Radulescu, presedinte Consiliul Judetean Valcea.
18.03.2020